Naše vadbe

Vadbam se lahko pridružite preko celega leta. Pred prvim obiskom joge je potrebna prijava (preko e-sporočila ali telefona). Na jogo pridite vsaj 5 minut pred pričetkom, da se umirite in ustrezno pripravite. Če zamudite se nam pridružite v tišini. O morebitnih zdravstvenih težavah obvestite učiteljico še pred pričetkom. Praksa joge traja približno 70-75 minut. Vadimo bosi in v udobnih oblačilih.

Pripomočke za vadbo (podloge, zidake, trakove) si lahko izposodite pri nas.

Če ob danih terminih nimate časa ali si samo želite individualne obravnave nas kontaktirajte za privatne ure. Nudimo tudi jogo za zaključene skupine.

 

Hatha joga

Redna praksa nam prinaša tako telesno kot duševno zdravje in izboljša kvaliteto bivanja s samim sabo ter z okolico. S prakso hatha joge okrepimo, raztegnemo in sprostimo celotno telo.
 

Pri hatha jogi se osredotočamo na zavestno dihanje v jogijskih položajih. V primerjavi z vinjasa jogo hatha vsebuje manj dinamičnih elementov in temelji na tradicionalnem pristopu, kar pomeni daljše zadrževanje asan, več pranajam (dihalnih tehnik) in tehnik sproščanja.  Pri izvedbi položajev si pomagamo tudi z zidaki in trakovi. 

Praksa je primerna tudi za popolne začetnike in starejše ne glede na raztegljivost telesa.

JogaB (48).jpg

Vinjasa joga

Ta vrsta joge je bolj dinamična, posebnost je ujjayi dih, ki pomaga ogrevati telo od znotraj in daje praksi ritem. Vadba je primerna za tiste, ki si želite fizično intenzivne joge. 

Med samo prakso se osredotočamo na povezavo med dihanjem in sekvencami gibov. Vadba vsebuje koeografije asan, ki poskrbijo za fleksibilnost in moč celotnega telesa.

 

Primerna tudi za tiste začetnike, ki si želite bolj dinamične joge.

Yin joga

Yin je meditativna vrsta joge, ki temelji na pasivnem zadrževanju položajev in tako poveča občutek prostora, svobode v telesu. Praksa je sestavljena iz sedečih in ležečih položajev, katerim se prepustimo za dalj časa, 3-5 min.

 

Z Yin jogo povečamo gibljivost telesa, uravnovesimo delovanje notranjih organov, spodbudimo cirkulacijo krvi, delujemo na vezna tkiva okrog sklepov ter spodbudimo izločanje sinovialne tekočine, ki sklepe ščiti.

 

Yin joga se priporoča za uravnovešenje bolj Yang – dinamičnih principov.

       T. 041 728 567 (Tamara)     M. yogabohinj@gmail.com               Sledite nam:

  • Facebook yoga Bohinj
  • Instagram - yoga Bohinj
  • Trip Advisor

2018 - All rights reserved by Go Yoga